Corfu, Prima per scooter te ontdekken!

Het mooie groene eiland Corfu is het noordelijkst gelegen eiland in de Ionische zee. Het eiland heeft een oppervlakte van 590 km2.

Wij zijn begin juli twee weken op Corfu geweest. Uiteraard heeft Corfu ook typische toeristen plaatsen zoals we die overal op de Griekse eilanden tegenkomen, maar als je met een scooter erop uit trekt kom je op werkelijk de mooiste plekjes met de vriendelijkste mensen.

Wij zaten in Gouvia. Een ideale plek om als uitvalsbasis te gebruiken. Appartementencomplex Spryridoula is zeer zeker een aanrader. De eigenaar doet werkelijk alles om van je vakantie een super tijd te maken. Het familiecomplex(je) zit wel iets buiten het centrum, maar heerlijk rustig en zelfs de mensen uit het dorp komen bij Spryridoula dineren. De keuken is dan ook werkelijk om je vingers bij af te likken!

De Pantokrator is de hoogste berg van Corfu met zijn 906 meter. Wij hebben deze met de scooter beklommen en genoten van het mooie uitzicht boven. Ook heel apart om te zien is het boven op de berg gebouwde klooster uit de 17e eeuw omringd door zendmasten.

De cafe’s Dolce in Lakones en Spiros James Bond 007 in Pagi zijn ook aanraders om wat te gaan drinken. Ziet Dolce er hypermodern als een New Yorkse nachtclub uit, Spiros is een echt kafenion met een super vriendelijke eigenaar die je stukjes film en foto’s van de filmopnames ‘For you’re Eyes Only’ laat zien. Beide mag je niet missen!

Een mooi stil idyllisch strandje is Bataria Beach in Kassiopo. Rij het dorp door en dan zie je aan de rechterhand door de bomen beneden het strandje liggen.

Het Achillion (paleis gebouwd door keizerin Sissi), Het kerkje Agios Spiridonas waar de heilige Spiridon in een zilveren kist ligt. Afionas het enige dropje op Corfu waar je blauw witte huisje tegenkomt. Loga Sun Beach waar je van de kliffen stukken klei afbreekt, natmaakt en als masker op je lichaam smeert. Zoveel meer om te zien en te ontdekken!

Van de crisis hebben wij als toerist weinig gemerkt. De prijzen waren niet gestegen en de Grieken zijn misschien zelfs nog wel vriendelijker dan normaal. Ook kwam er gewoon geld uit de pinautomaten. Het enige dat wij wel hebben opgemerkt is dat het rustiger is. Er zijn inderdaad minder toeristen.

Helaas kan ik hier te weinig tekens gebruiken om uitgebreid verslag te doen. Op mijn blog www.lootje.reismee.nl heb ik een uitgebreid verslag van de vakantie bijgehouden. Je bent welkom om dit te lezen!